Tuesday, September 8, 2009

4-2 mot Räksmugglarna

Vid matchstart var vi precis som förra veckan bara 7, Peter anslöt efter ca 10 minuter då han glömt bort att det var match men kommit ihåg i sista stund. Uppställning:

I mål: Edvin
Backlinjen: Harald och Tomas
Mittfält: Pierre, Noak & David
Anfall: Martin

Matchen inleddes i bra tempo och både vi och Räksmugglarna spelade fin fotboll. Vi fick igång kortpassningsspelet bra och hade inga större problem i uppspelen då de väldigt sällan markerade våra backar så vi kunde spela upp lugnt. Trots det var det Räksmugglarna som tog ledningen genom ett mycket snyggt mål, deras anfallare (och bästa spelare) sprang ifrån sin markering och nickskarvade ett snyggt inspel över Edvin och ribba in i mål, 0-1 alltså.
Men vi lät oss inte knäckas av underläget och fick mer och mer grepp om spelet. Det resulterade i två mål på kort tid i slutet av första halvlek, det första målet gjordes av Pierre som vann en närkamp vid bortre stolpen efter en lång hörna och tryckte in kvitteringen. Det andra gjorde jag efter att ha vänt bort en av deras försvarare vid straffområdeslinjen och sen skjutit med vänstern i mitten av målet då målvakten förflyttat sig tidigt mot vänstra hörnet, 2-1 i halvtid alltså.

I början av andra halvlek jämnades spelet ut igen. De fick riktig vittring när deras anfallare gjorde sitt andra mål för dagen efter att vi tappat bort honom lite i försvarsarbetet och han kunde placera in 2-2 målet. Vi tog dock sakta tag i taktpinnen igen och skapade via ett bra passningsspel ett övertag igen. Jag fick en frispark i bra läge 5 meter från straffområdeslinjen till höger om målet och la upp för skott eller inlägg till någon av våra spelare inne i boxen. Istället slog jag en kort passning till Martin som smugit upp omarkerad centralt som tog emot bollen och behärskat sköt in kvitteringen. Inte så långt därefter fick vi en inspark från sidlinjen som Tomas kortpassade till mig som vände upp och sköt upp den i nättaket utan att målvakten hunnit se bollen då Peter skymde bollbanan. 4-2 och det kändes som att vi hade matchen under kontroll. Efter det försökte de trycka på uppåt men det var framförallt vi som skapade flera chanser. Men det blev inga fler mål och vi kan glädja oss åt vår tredje raka seger.

4: Edvin

Det var en kul match och vi spelade bra rakt igenom på alla positioner. Bra kraftfullt försvarsspel och bra passningsspel och rörelse i anfallet. Kul med väggspelet då backarna gick upp i planen och skapade problem för deras försvar, det ska vi fortsätta med. De var bra på fasta situationer offensivt och där kanske vi ska tänka på att ligga ännu tätare på vår markering och göra det svårt för dom att nå bollen.

Tabellen är trevlig läsning nu. Efter dåliga resultat för Sthlm Finest och Soporna igår leder vi serien med 7 poäng!

Chang 13 3 3 7 17 - 27 12

Nästa vecka möter vi Sthlm Finest 19.30 som vi förlorade mot förra gången (0-2), en tuff match att vänta alltså, vinner vi hänger vi av dom i toppstriden. Inbjudan kommer på mailen, hoppas ni kan vara med då.