Tuesday, June 1, 2010

3-2 Skön vändning!

Vi samlade nästan fullt lag inför gårdagens sena drabbning. Saknades gjorde endast Daniel och Jonas (som dock inte varit med hittills). Truppen var dock inte utan skavanker, jag har fortfarande ont i den stukade foten, Martin har problem andning och fysiskt spel efter en hård innebandytackling, Tomas kände sig sjuk men ville ha valuta för sina korpen pengar, dessutom fick han sin nya tröja matchen till ära! Osäkert om vår matchform alltså, eftersom förra veckan dessutom var ett riktigt bottennapp. Vi ställde upp med:

I mål: Edvin
Backlinje: Lukas, Tomas
Mittfält: Anders, Andreas och Pierre
Anfall: Lundis

Jag, Martin och Peter började vid sidan av. Våra motståndare, FC Riksost var tidigare obesegrade och ett gäng pigga ynglingar. Vi bjöd dom ganska tidigt i matchen på två bra chanser då vi inte fick upp bollen efter utspark och de tog till vara på den andra, ett distinkt skott som passerade Edvin betydde 0-1. Efter detta lunkade matchen på utan att något av laget skapade särskilt mycket eller tog kommandot, jag hade ett skott i ribban efter en tilltrasslad situation. Så plötsligt fick de ett friläge efter en lång inspark då deras snabbe anfallare rann igenom och placerade bollen otagbart i Edvins högra hörn, 0-2 och en rejäl uppförsbacke. I slutet av första halvlek började vi dock tugga oss fram till målchanser, vi började spela mera fysiskt och fick igång passningsspelet lite. Anders skottade också in en rättvis reducering då han tog ner och förvaltade en långboll på bästa sätt.

I paus kände vi ändå hopp trots underläge och fick ut stärkta till andra halvlek. Vi tog också över mer och mer och började skapa fler chanser. I samma veva började Riksostarna snacka mer och mer och klagade på domaren och varandra och Lundis och allt möjligt. Kvitteringen kom så småningom helt logiskt efter ett mycket snyggt anfall då Andreas passade fram Peter som läckert klackade in bollen i mål! Vi öste på och snart kom även ledningsmålet på andra nickförsöket från mig, den första smet över ribban men den andra nickade jag ner i marken och in i mål efter Pierres perfekta hörna, 3-2. I duellspelet vid fasta situationer var de inga giganter direkt. Efter ledningsmålet började de pressa högre och skapade också en del men då de kom till skott stod Edvin i vägen. Vid ett tillfälle var det riktigt struligt då bollen studsade runt som en flipperkula i straffområdet och vi aldrig tycktes få bort den, till sist gick det. Vi hade också chanser att utöka ledningen, den bästa då Lundis och Andreas skarvade sig fram på kanten och Andreas avslutade högt i hörnet men deras målvakt gjorde en fantomräddning, det anfallet var vät ett mål annars. Men vi höll undan iallafall inför storpublik (2 st SM-fans på plats!) och vann en härlig seger.

1-2 Anders (okänd assist, nån som vet?)
2-2 Peter (Andreas)
3-2 Noak (Pierre)