Saturday, February 4, 2012

2-2 mot Universum, rättvist poängtapp

Jo, dags att möta bottenlaget Universum igen som vi slog knappt med 2-1 sist. Vi ställde upp med följande lag:

I mål: Edvin (och Axel i 2 min)
Ute: Andreas J, Alex M, Axel, Theo, Tomas, Noak, Niklas

Precis som förra veckan började vi matchen svagt, Universum höll i taktpinnen och spelade smånätt fotboll med mycket löpningar, vi kändes tröga men lyckades ändå hålla ganska tätt bakåt. Vi kämpade men lyckades inte riktigt tända till kändes det som. Trots att det var Universum som varit bäst så var det vi som tog i ledningen i slutet av första. Jag stal bollen av deras bollkåta försvarare och Andreas hängde med i kontringen, jag släppte bollen, Andreas la den till rätta och avslutade behärskat, mycket snyggt, upp i nättaket. Målet gav oss en liten kick och vi ryckte upp oss och jämnade ut spelet. I halvtid kändes det hoppfullt trots den dåliga starten. Tomas hade också kommit in som en injektion framåt slutet av första.
De fick också i förstärkning till laget i halvtid, en spelare som skulle spela en avgörande roll. I andra drabbades vi tidigt av en kalldusch då Edvin blev utvisad efter en märklig situation, kanske fick han händerna på bollen utanför straffområdet men många var där och trängdes och vi kunde lika gärna fått frispark. Axel hoppade in i mål och visade återigen att han är en bra back-up, målvaktsfrågan är knappast ett problem för Svineri, stabil förstekeeper i Edvin och vassa reserver i Axel och Peter. Vi spelade också bra försvarsspel i en tight box. Jag högg på deras sista man som var väldigt högt upp i banan och lyckades erövra bollen, jag hörde lagkamraterna vråla att bara gå så jag började löpa mot mål allt vad jag hade, när de började hinna upp mig sköt jag en tåfjutt i steget som blev förvånansvärt hård och välriktad och lurade deras målvakt, 2-0 till Svineri!
Efter det kändes det som att vi hade matchen men tyvärr slarvade vi bort det. Återigen fick vi ett 50-50 domslut emot oss då domaren (som annars är bra) blåste straff för hands på Alex då han reflexmässigt satte upp händerna för att skydda ansiktet, dessutom utanför den lilla boxen men innanför den streckade linjen. Tydligen är det straff? Deras spelare som kom in i halvtid placerade bollen otagbart för Edvin. Sen stressade vi på lite i onödan men skapade också en del chanser på kontring, Niklas, Axel, Alex, Andreas och Tomas hade alla möjligheter. Istället tappade vi bort deras inhoppare som fick bollen till vänster om mål utanför straffområdet och gott om tid att snyggt lägga in bollen i högra krysset, ett bra skott. Mycket mer hände inte i matchen, 2-2 var rättvist men det känns alltid surt att tappa en 2-0 ledning. Straffen blev väldigt avgörande. Vi kan mycket bättre offensivt men spelade ganska bra i försvaret även om vi saknade en del rutinerade försvarare. Märkligt att Universum är så dåligt placerade då de bjöd så hårt motstånd, inte det sämsta lag vi mött i serien.

Skytteliga:

9 mål: Noak
2 mål: John, Axel och Andreas J
1 mål: Peter, Johan W och Tomas

Assistliga:

3 ass: Noak
2 ass: Johan W & Andreas J
1 ass: Niklas, Andreas Z, John och Theos kompis

Utvisningar:

2: Andreas Z
1: Edvin, Noak & Axel

No comments: