Saturday, March 17, 2012

3-3 mot Estudiantes

Till fredagens match hade vi skrapat ihop 6 spelare:

I mål: Edvin
Backar: John och Noak
Anfall: Andreas J, Axel och Niklas

Motståndarna Estudiantes var 9-10 st så det kunde bli en tuff fredagskväll. Precis innan matchstart var vi dessutom bara fyra, då rusade John in och såg till så vi blev fullt lag. På uppvärmningen sköt sedan Axel upp bollen i Andreas ansikte så blodvite uppstod, bara fyra igen! Då rusade Niklas in och vi kunde trots allt starta matchen med fullt lag. Vi tog ganska tidigt ett grepp om matchen trots att de hade ganska mycket boll, men de stod mest och passade runt i backlinjen och lyckades sällan hota offensivt. Vi täckte ut dom och de föll lågt ner med laget. Vi hade själva ett bra passningsspel och skapade en del chanser, deras målvakt gjorde några hyfsade räddningar och vi brände en del. Trots detta gjorde de 1-0 på ett mycket snyggt långskott, ett mål ur intet, vi trodde vi hade full kontroll. Det stod sig till paus och även om det var surt kände vi att vi hade en bra chans att vända matchen.

I andra halvlek kvitterade vi också relativt tidigt, Axel slog in en inspark från sidan som John mötte distinkt och styrde i mål. Kort därefter tog de med handen i straffområdet och vi fick straff som jag tyvärr brände högt över, en Beckhamstraff som nån sa, skit också! Vi kunde ändå mycket rättvist ta ledningen då jag stressade högt och sög in en boll som jag passade(!) in till Andreas i mitten som placerade in den, ett säkert avslut. Vi fortsatte spela bra och ägde matchen men de lyckades kvittera efter ett osannolikt långskott som studsade i ribbans underkant och ut där deras pigga anfallare rusade fram och nickade in den på ca 10 cm avstånd, surt. Repliken kom dock blixtsnabbt efter avspark, John tittade upp i försvaret och slog en perfekt genomskärare förbi hela deras lag som frispelade mig i mitt framför mål, deras målvakt gick ut men jag chippade den i mål. Framåt slutet av matchen började sedan tröttheten ta ut sin rätt, de pressade, många ville byta men trots det hade de inte mycket farligt, det kändes som att vi hade matchen. Ännu ett ögonblick av plötslig genialitet gav dem dock ett mål till då deras anfallare tog sig förbi två spelare nere i vänsterhörnet och slog en perfekt boll in i mitten där hans medspelare enkelt stötte in den. Sen var det inte mycket tid att ta tillbaka ledningen utan domaren blåste av och vi var snuvade på segern. Vi gjorde dock en riktigt fin match med bra spel i anfall och försvar matchen igenom.

Skytteliga:

11 mål: Noak
5 mål: Andreas J
3 mål: John, Tomas och Petter
2 mål: Axel
1 mål: Niklas, Peter och Johan W

Assistliga:

6 ass: Noak
4 ass: Andreas J
2 ass: John, Johan W och Axel
1 ass: Niklas, Andreas Z, Petter och Theos kompis

Utvisningar:

2: Andreas Z och John
1: Alex, Andreas J, Edvin, Noak & Axel

Inför sista omgången mot Vapiano är det mycket spännande, vi kan hamna lite var som helst i tabellen, t.o.m sist! Det ska vi såklart försöka undvika då vi möter ojämna Vapiano som besegrade oss sist, revansch nu!

No comments: