Wednesday, August 19, 2009

2-0 mot Soporna

Såhär på sensommaren är det många som har semester och har flytt Sthlm för vi hade stora problem att få ihop en startsjua. Pierre spelade för Knudorna och Adam blev tyvärr sjuk i sin planerat sista Svineri match innan han flyttar till Seattle, jag tackar av Adam här på bloggen istället för ett gediget försvarsjobb genom åren!
Efter mycket sms-trafik under dagen lyckades vi till sist värva in tre ersättare för ordinarie bortfall.

Uppställning:

I mål: Edvin
Försvar: Harald och Samuel
Mittfält: Martin, Noak och Andreas
Anfall: Peter

Avbytare: Julius

Soporna spelade utan avbytare så vi blev inte söndersprungna iallafall. Domaren, som förövrigt verkar ny för hösten, blåste igång matchen och vi körde igång. Spelet var till en början ganska kackigt från båda håll, många träben och felpassningar. Vi tog dock gradvis över lite och började skapa chanser vilket efter ca halva första halvlek resulterade i en 1-0 ledning insparkad av Julius, den hade vi jobbat ihop till då. Inte långt senare fick jag en frispark ca 25 m från mål, lite till vänster. De valde att inte ställa upp en mur och jag krutade in bollen i vänstra hörnet, mycket snyggt om jag får säga det själv! Bland det sista som hände i första halvlek var att jag tacklade in en av deras i spelare i vår försvarare så han fick ont och blev förbannad och nästan ville slåss. Men det slapp jag som tur var, och kort också, helt rätt av domaren tycker jag.

I andra halvlek fortsatte spelet ungefär som tidigare. De spelade mycket långa bollar utan att lyckas vaska fram så mycket chanser, vi försökte spela oss fram till lägen och skapade ganska många farliga chanser, framförallt i våra kontringsattacker. Martin hade tre mycket bra lägen, Peter hade något och skapade en del för andra, jag hade två skott över och en tåfjutt som deras målis parerade, nästan alla var framme nån gång och oroade vid deras mål. De tryckte högre och högre upp och lyckades få till några skott på mål men då stod Edvin alltid i vägen. Framförallt några minuter innan slutsignalen då Edvin reflexparerade ett stenhårt skott från nära håll, skön räddning! Vi höll undan matchen ut och 2-0 från första halvlek stod sig hela matchen, en härlig seger mot en toppkonkurrent!

4: Edvin

Överlag gjorde vi en bra insats utan att glänsa. Våra inhoppare bidrog i allra högsta grad till segern, Samuel var stabil i försvaret tillsammans med Harald, Julius gjorde mål och både han och Andreas var bra på mitten.
Då både Fredrik och nu Adam har slutat så beslutade vi gemensamt att värva in Andreas till laget, ev. kanske vi behöver plocka in en till spelare till hösten, vad tycker ni?
Nästa vecka har vi spelledigt så inbjudan till nästa match (31/8 18.00 mot Äppelmelodi) kommer om en vecka ungefär, tills dess är vi i serieledning!