Monday, November 5, 2012

premiärförlust 1-6

Ajajaj, svidande förlust i premiären, siffrorna rinner lätt iväg inomhus. Vi lyckades iallafall trots allsvenskans avslutning (bara Kristian fick fira den) skrapa ihop ett lag på 7 man:

I mål: Peter
Backar: Noak, John och Axel
Anfall: Tomas T, Theo och Niklas

Vi hade en hyfsad start på matchen då våra motståndare Apan FC (bara 5 man för övrigt) avvaktade lite. Ganska snart stod det dock klart att de var det passningsskickligare laget och de började hitta oroväckande ytor bakom vår backlinje. En storspelande Peter i målet och lite tur gjorde att 0-0 stod sig ganska länge, vi hade också en del chanser men avslutade förfärligt dåligt. Till sist sprack dock nollan då jag missade en pass i backlinjen och friställde deras centertank som var säkerheten själv ensam med Peter. I början av andra halvlek slog han till igen nästan omgående och 3-0 kom kort efteråt då Peter gjorde ett av få misstag då han kastade ut bollen på centern som återigen krutade in den i mål. Trots de knäckande snabba målen fortsatte vi att kämpa och skapade en hel del vassa chanser men skotten var utan skärpa. I försvaret öppnade vi oss dock gång på gång och målen rann in med jämna mellanrum utan mycket att göra för Peter. Till sist lyckades Tomas snappa upp en dålig passning i deras försvar och kallt placera in 1-5. Tidigare hade vi haft ungefär fem frilägen och ett skott som gick stolpe-stolpe ut så det var skönt att äntligen få lite utdelning. Till sist blev det dock 6-1 och det var inte direkt orättvist, de var klassen bättre. Vi hade dock kunnat jämna ut det mycket om vi hade haft lite kyla i avslutningarna och spelat lite mera organiserat försvarsspel.

Eventuellt ska vi överväga att spela mera man-man markering, att följa våran spelare över hela banan. Eller så ska vi ligga lägre med vårt lag som våra motståndare gjorde, det blir det inte lika stora ytor på våran planhalva. Framåt lyckades vi som sagt ganska bra, där handlar det om att löpa och hitta nya ytor hela tiden.

Skytteliga:

1 mål: Tomas T

No comments: