Saturday, January 19, 2013

Oäkta hattrick

Målis: Edvin
Försvar: Tomas T, Seba (Axels kompis)
Anfall: Andreas, Axel, Niklas

Det var ett peppat gäng som samlats i Brommaplan för att ta Svineris första poäng den här säsongen. För motståndet stod Leffe som innan matchen låg placeringen före oss på en poäng. Vi öppnade hårt, pressade högt och tog snabbt ledningen när Tomas slog en djupledsboll till mig, Andreas, som avslutade hårt från nära håll.

Efter det så fortsatte vi köra på, vi märkte att vi kunde spela vårt spel, passa, ta emot, vända upp, utan att Leffe-spelarna gick på och pressade. Och snart kom 2-0, genom Axel efter en stökig situation i straffområdet, än en gång framspelad av Tomas som låg bakom mycket med sina smarta passningar. 3-0 kom efter ett snabbt passningsspel där bollen gick genom hela laget innan Axel avslutade otagbart, ett klassmål. Vi spelade ut Leffe och kunde göra lite hur vi ville, trots det så anföll vi ofta med fart och slog många passningar tvärs över plan utan att motståndarna kunde bryta. Kanske blev vi lite för offensiva för plötsligt blev en Leffe-spelare fri och kunde skjuta in en reducering. Vi lugnade ner spelet och gick till halvtidsvila med 3-1.

I andra halvlek fortsatte vi lira runt bollen och skapade många chanser, Axel satte 4-1 framspelad av Seba och fullbordade därmed sitt oäkta hattrick. Strax efter fick Seba tillslut sätta 5-1 efter att under matchen ha haft många skott mot mål. Seba hade också en minnesvärd insats där han som sista back satt och knöt skon när Leffe slog upp en höjdboll, Seba ställde sig upp och klackade ut bollen till inkast och fortsatte sedan knyta skon, iskallt.

Mot slutet satsade även framspelaren Tomas på att skriva in sig i målprotokollet men blev nerknuffad i straffområdet utan åtgärd från domaren.

Matchen slutade 5-1, Svineri tog årets första 3 poäng och lämnade jumboplatsen. Nästa match har vi chans att klättra ytterligare placeringar när vi möter Vicious & Delicious som nu ligger på 4 poäng med en match mindre spelad. Hoppas att fler kan vara med då, vi borde kunna ställa upp med fler än 5 ordinarie spelare med en trupp på 14 pers. Seba meddelade att han gärna tar en plats i truppen eller som inhoppare.

Skytteliga:

3 mål: Noak & Axel
2 mål: Johan
1 mål: Tomas T, Seba, Andreas J och John

Assistliga:

3 ass: Tomas
1 ass: Noak, Seba, Andreas J, Johan, Edvin och John

Utvisningar:

1: Axel

No comments: