Tuesday, August 11, 2009

Bra start, sämre mellanperiod och en hyfsad avslutning

Höstpremiär mitt i värmeböljan, vi lyckades skrapa ihop fullt lag och en avbytare för returmötet mot Chang som vi slog med 5-4 i vårpremiären efter en dramatisk upphämtning.

I Mål: Edvin
Backar: Adam och Harald
Mittfält/Anfall: Noak, Pierre, Martin, Anders, Erik (AKA Snake, inhoppare för säkerhets skull)

Matchen hann knappt sparkas igång innan jag bröt en passning (andra passen efter avspark tror jag), avancerade några meter och sen passade Pierre som startade som anfallare för första gången, Pierre klippte till och bollen studsade in i målvaktens bortre hörn, antagligen snabbaste målet i Svineris historia!
Vi behöll greppet om matchen och som Anders sa efteråt så kändes verkligen som att vi skulle ta det. Vi hade flera bra lägen, jag hade ett skott från nära håll som målvakten stötte över, Harald hade en nick efter ett snyggt anfall som gick via målvakten (som var duktig), i stolpen och ut. Martin hade ett skott och Anders hade ett fint läge.
Chang jobbade sig dock in i matchen och tog sakta över och i slutet av första halvlek hade vi förlorat det mesta av vårt spel och de skapade chanser istället, de skaffade sig massor av hörnor, dock utan att det blev riktigt farligt. Edvin och försvaret spelade stabilt och vi gick inte bort oss men vi lyckades inte skapa något eget. I inledningen av andra halvlek fortsatte det på samma sätt, de fick avsluta sina anfall, sen stressade de oss och vi misslyckades med våra uppspel. Till sist fick de utdelning då de lyfte in en boll mot mål som gick över försvarare och anfallare och studsade förbi Edvin in i mål och det var kvitterat. Edvin var sur för det efter matchen men han var bra annars och gjorde flera räddningar.
Efter det kom vi så sakta tillbaka, vi kämpade trots att formen hos många inte var den bästa och började skapa lägen igen. Spelet fick mera Hawaiikaraktär med chanser åt båda håll men vi skapade de absolut farligaste chanserna. Martin hade ett skott i ribban, jag hade ett strax över, Pierre hade både skott och nickläge. Allra bäst läge hade Harald som hade fritt mål från två meter men bollen studsade högt och skottet gick över, oflyt!
Men inget av lagen gjorde nåt mer mål och de slutade 1-1. Det var ett ganska rättvist resultat även om vi hade flera farliga chanser och bättre avslutningar. Vi spelade bra i försvaret och hade ett hyfsat spel i början och slutet av matchen. Det vi gjorde sämst i den här matchen var antagligen uppspelen och framförallt rörligheten vid uppspelen, det kan vi förbättra.
Inga andra resultat från gårdagen är införda så jag vet inte om vi är kvar i serietopp. Nästa vecka är det toppmöte mot Soporna 19.30, hoppas vi kan fixa ihop det med Sandbymatchen på nåt sätt.

Skytteliga:

7 mål: Pierre
4 mål: Martin
3 mål: Lundis
2 mål: Noak, Calle, David & Peter

Nollor:

3: Edvin

4 comments:

Edvin said...

Fortfarande etta! Soporna två poäng efter men med en mindre spelad. Viktig match på måndag alltså!

ed said...

http://www4.idrottonline.se/templates/PageWide.aspx?id=333456

noak said...

Nu har det utkristalliserats fyra topplag, vi, Syldavien, Sthlm Finest och Soporna. Det känns ju som de rimligaste toppkonkurrenterna om man ser till matcherna på våren.

Anonymous said...

Tack for intiresny Blog