Hönsängen IF 8 2 3 3 13 - 16 9
Chang 8 2 2 4 10 - 18 8
I en äppelmelodi 8 1 3 4 15 - 19 6
BK Boys 8 2 0 6 5 - 18 6

Vi är ensamma om att bara ha en förlust (Sthlm finest) och vi har gjort flest mål av alla lag. Jag tycker vi har gjort en mycket bra vårsäsong och toppar välförtjänt en mycket jämn serie. Det bevisas av att vi mötte det absoluta bottenlaget BK Boys igår och vann knappt med 3-2 efter en hård match. Att alla kan slå alla är givetvis bara roligt (speciellt som vi vinner mest av alla!).

När vi mötte Hönsängen förra veckan var jag på semester så beskrivningen av den blir kort. Efter vad jag hört dominerade vi båda halvlekarna kraftigt och spelade riktigt bra och Hönängen ska vara glada att det bara blev 4-0. Årets största seger tillsammans med den mot Räksmugglarna alltså! Målskyttar: Martin, Pierre, Peter och David. Mur bakåt: Edvin

I gårdagens match ställde vi upp med följande lag:

I Mål: Edvin
Backar: Adam och Johan (från knudorna)
Mittfält/Anfall: Noak, Pierre, Martin, Calle, David & Peter

Matchen mot BK Boys var alltså toppen mot botten och toppen (vi) började också bäst. Jag hade ett bra läge direkt efter avspark som jag slarvade bort lite, vi fortsatte anfalla och jag fick skottläge, sköt ett dåligt skott som Peter styrde i stolpen där Martin påpassligt befann sig och la in dagens första mål. Vi fortsatte spela bra och Martin fortsatte att göra mål, jag spelade fram och Martin sköt först en gång som målvakten parerade och sen en andra gång i mål. Efter en period av ställningskrig reducerade dom efter en tilltrasslad situation vid Edvins vänstra stolpe. Vi fortsatte dock spela bra och hade kontroll på matchen. Innan havtidsvilan kunde Pierre trycka in sitt 6e mål för säsongen med ett behärskat skott nere i ena hörnet. Precis innan var Martin mycket nära hattrick efter ett fint anfall. Men vi gick till halvtidsvila med 3-1 ledning och det kändes som att vi hade bra koll på allt.
I andra halvlek jämnade spelet ut sig lite och det blev tuffare och tuffare spel ju längre matchen led, dock aldrig riktigt oschysst. Trots att vi i halvtid snackat om att hålla extra koll på deras duktiga kille i mitten lyckades han dribbla sig fri nere vid kortlinjen och spela snett inåt till deras lille dribbler som kunde stöta in bollen. Edvin var på den men kunde inte helt avstyra tyvärr. Efter det tryckte de på mer och mer för en kvittering och öppnade stora ytor bakåt som vi lyckades utnyttja flera gånger men vi fick inte in några mål, David hade två bra skott, Martin hade ett friläge, Peter hade friläge, deras målvakt var dock mycket duktig och stod för flera riktigt bra räddningar. Det gjorde Edvin också som stod för en riktigt svettig dubbelräddning på mållinjen i slutet. Vi höll alltså 3-2 och i och med det resultatet är vi alltså serieledare, grymt! Jag tycker vi gjorde en bra match och att det var en rolig match med öppet spel där vi vann välförtjänt. De var som sagt mycket bättre än tabellpositionen visar och det blir en tuff retur, sista matchen för säsongen i höst.