Monday, May 9, 2011

0-5 mot Babacoco

Ajdå, det var en överkörning. Trots perfekt väder (förutom solen i ögonen i första halvlek) och en peppad trupp gick det åt skogen. Vi som ställde upp var:

Målis: Edvin
Backlinje: Noak och Olle
Mittfält & Anfall: Andreas, Björn, Kristian, Mika, Axel, John & Niklas

Första halvlek blev vårt fall, efter en kort period i början när vi höll spelet uppe hyfsat fick de hål på Edvin efter ett stenhårt volleyskott. Sedan fick de bara mer och mer självförtroende och hittade ständigt ytor på vår planhalva och kom i giftiga kontringsvågor. De sprang mer än vi, de sprang rätt och var tekniskt skickliga. Dessutom sköt de bra. Målen trillade in och det var inte Edvins fel. Vi fick inte till mycket anfallsspel, de stressade sönder vårt spel. I paus stod de 4-0 till Babacoco och matchen var i princip avgjord.

I andra reste vi oss något, vi slapp solen i ögonen och visade vilja och kämpade vidare, trots hopplöst underläge. De gjorde ett mål till och hade bud på flera, det var mycket närmare 6-0 än 5-1. Jag kan inte dra mig till minnes ett enda skott på mål från vår sida, tråkigt men sant. Vi lyckades etablera lite tryck under korta perioder i andra, men skapade inga farliga chanser.

Vi får ta med oss andra halvlek och acceptera att ett sånt här lag blir svårslaget för oss. Men vi kan göra det mycket svårare för dom nästa gång: ligga rätt i försvarspositioner, ta våra markeringar, gå och och störa dom i ryggen istället för att låta dom vända upp. Sen hade vi en diskussion om vi ska köra långbollar eller försöka spela oss fram, där kom vi inte riktigt fram till något men vi kan konstatera att korta uppspel inte fungerade så bra i den här matchen.

Nu ska vi spika truppen och fixa tröjor till nya spelare. Brev kommer om det på den digitala posten,