Wednesday, May 4, 2011

Utomhus premiär förlust 2-3

Tyvärr åkte vi på en snöplig förlust i första utomhus matchen i år. Men det ursäktas lite av en stormig silly season. Sen förra utomhus säsongen, som iof inte heller slutade så värst lyckligt, med en sista plats, har spelare som Lundis, Pierre, Jonas, Martin, Lasse, Petter, Daniel, Anders & Kristian slutat.

Vi ställde alltså upp med:

I mål: Edvin
Backlinje: Noak och Kristian
Mittfält & anfall: Andreas, Mika, Peter, Björn och Niklas

Vi hann inte heller göra någon längre taktik genomgång före matchstart och Björn kom inte förrens i slutet av första halvlek så vi startade på noll. BK Blöja hade en imponerande bred trupp med två likvärdiga spelare på varje plats. De höll dock inte så hög klass och drog inte upp tempot så matchen blev jämn.

Jag tycker att vi spelade hyfsat bra men fegade ibland lite för mycket på att använda vår individuella skicklighet som var större än BK Blöjas. Men vi spelade oss fram till en del halvchanser utan att det blev riktigt farligt någon gång i första halvlek. Bk Blöja fick sina lägen på kontringar då vi försvarade oss med på tok för lite folk ibland. Stundtals var det bara jag eller bara Kristian eller bara Andreas(!) i försvaret. Deras ledningsmål precis innan halvtid kom efter en kommunikationsmiss mellan Björn och Edvin, en lite för lös hempass, Edvin tvekade att gå ut och deras robusta center hann emellan och petade in bollen.

Vi gick ut i andra och var mera offensiva och skapade mer, satte högre press men kanske öppnade oss än mer ibland, stundtals var det stor positionsförvirring. Vi skapade en del men väntade ofta för länge med att skjuta. Björn hade ett skott i stolpens yttersida, kanske det giftigaste innan vi straffades igen. Vi var för passiva då deras stora anfallare vände runt och fick på ett oväntat kanonskott på volley, otagbart för Edvin i vänstra hörnet.
Då ryckte vi upp oss och kvitterade ganska omgående, vi tryckte upp laget och jag fick tid att måtta utanför straffområdet och sköt ett lågt skott mellan försvararben in i mål. Då kändes det som vi hade klar vittring men de svarade också snabbt och kunde trycka in 3-1 efter att vi gått bort oss offensivt och åkt på en kontring. Matchen vände dock hastigt igen då Niklas attackerade från kanten och stressade fram ett dråpligt självmål som var en kombination av misslyckad hempass och utrusning.
Då var det dock inte mycket tid kvar att gå för kvittering och domaren blåste, i ett lite märkligt läge då vi hade bollen under kontroll 10 m utanför deras straffområde, men det var bara att acceptera och svälja att vi fallit på eget grepp.

Vi kan bättre och visade positiva tendenser och jag tror vi kommer växa in i säsongen. Grattis till BK Blöja den här gången men vi tar dom i returen!

Skytteliga:

1 mål: Noak

Assistliga: Någon som minns vem som passade fram???

/Noak

No comments: