Tuesday, August 23, 2011

0-2 mot bottenlag

KATASTROF! Var väl den allmäna känslan i laget igår efter slutsignalen. Trots massivt spelövertag större delen av matchen och massor av avslut lyckades vi inte göra ett enda mål men dom gjorde två. En riktigt tung förlust.

Vi ställde upp med en stark trupp:

Målvakt: Edvin
Backar: Kristian och John
Mittfält/Anfall: Mika, Alex, Axel, Noak, Andreas, Björn, Niklas

Matchen började även bra, vi satte dom under press direkt, bröt deras uppspel som blev allt längre och längre och desperatare och desperatare samtidigt som vi skapade chanser. De bjöd på ganska mycket ytor trots att de försvarade sig med mycket folk men var väl ganska tighta i boxen där de hade två tunga pjäser. Vi hade dock svårt att träffa mål och när vi gjorde det sköt vi rätt på eller för löst. Trots det kändes det i halvtid som att vi skulle få utdelning bara vi fortsatta att skapa chanser och vi hade bra koll i försvaret för det mesta, jag tror de hade en chans i första halvlek.

I andra spelade vi dock sämre, vi tappade positioner och bytte för mycket mellan försvar/mittfält/anfall vilket rörde till det. Det blev ganska mycket hawaiispel och stressat spel men trots det skapade vi chanser. Jag hade ett skott precis över ribban och Axel hade en fin styrning efter hörna från Andreas.
Men som många börjat frukta fick de ett skitmål på en av få chanser, en nickstyrning efter inspark från kanten. Det hade ju inte gjort så mycket om vi gjort några mål på någon av våra 30 chanser men istället började vi panikjaga vilket bara gjorde att vi blev sämre. De rullade in 2-0 efter lite trassel och vi försökte trycka på men lyckades inte göra mål även om Andreas var riktigt nära när hans markskott reflexräddades av deras målvakt.

Kontentan av matchen är att vi måste börja göra mål på våra chanser, vi saknar kyla och säkerhet i avsluten. Dessutom bytte vi för mycket positioner. Det är bättre att man i så stor grad som möjligt försöker hålla en position under matchen, eller åtminstone hålla sig i en lagdel.

Nu väntar vassare motstånd, hoppas vi växer med det,

/Noak

No comments: