Sunday, December 4, 2011

Säsongsinledning inomhus: 2 raka 2-1

Inomhussäsongen är igång och Svineri har inlett på bästa möjliga sätt, två raka segrar. Att de var knappa gör bara segerns sötma sötare.
Första matchen spelade vi emot Universum, ett ungt, mixat lag som hade ambitionen att spela boll. Vi ställde upp med Peter i mål och i övrigt på växlande positioner: Andreas, John, Tomas, Theo, Alex, Noak och Theos kompis (glömt namnet).

Vi inledde aggressivt men utan att riktigt få ordning på spelet. Gradvis lyckades vi dock pressa dom mer och mer trots att var ganska oorganiserade. Vi tog ockå ledningen efter att jag erövrat bollen på mitten, drivit upp och avslutat med ett avigt markskott förbi målvakten. Vi gick till paus med 1-0 ledning och gick ut i andra halvlek och hade vår bästa period i matchen, vi pressade högt och stressade dom till misstag och kom till flera avslut. 2-0 målet var också riktigt snyggt, Theos kompis tog emot en boll på volley, knäade den några gånger och drog till med ett skott som Andreas styrde in med klacken vid straffområdeslinjen, otagbart för målvakten. Kort efter det hade Andreas ytterligare en lobbklack över målvakten som gick i kryssribban. Sen började de tokanfalla och lyckades pressa ner oss långt ner i banan. De fick turligt in en kvittering efter ett självmål av mig då bollen studsat från deras spelare, på Peter, på mig.

Vi redde ut stormen och vann matchen rättvist trots att den var jämn. En fin insats även om vi kan bättre. Peter hade förtjänat en nolla i målet då han gjorde flera fina räddningar.

Andra matchen spelades mot Minnebergs Krogh, ytterligare ett gäng ungdomar. Vi ställde upp med Edvin i mål och ute på plan: John, Noak, Tomas, Theo, Alex, Kristian och nya Andreas och Tomas.

Matchen började med att domaren utövade sin makt genom att klaga på i princip allt, bollen, tröjor, numrering på tröjor mm. Vi kom iallafall igång och jag vet inte om domaren distraherade oss men vi spelade dåligt. De hade det mesta spelet och vi slarvade bort allt trots att vi bjöds på ytor. Trots detta skapade de få heta chanser. I mitten av första bjöd de också på vårt första mål då deras sista man försökte dribbla av mig som stötte men istället förlorade bollen som jag tog hand om och placerade till höger om deras målvakt.

Vi lyfte inte av målet utan fortsatte att spela kackigt, ljuset i mörkret var försvarsspelet som funkade hyfsat och gjorde att vi kunde hålla undan till halvtid. I andra halvlek fick jag ganska tidigt en oförklarlig utvisning då domaren hävdade att jag störde en inspark från linjen, avståndet ska vara 5 m, kom ihåg det om vi fortsätter ha samma domare. Vi försvarade oss bra under utvisningen och de kom till en del skott och Edvin gjorde några räddningar men det mesta flög över. Då jag kom in igen fick vi till en kontring då jag drev upp bollen och höll undan deras försvarare och passade fram till Tomas, som överlistade deras målvakt med ett behärskat skott, 2-0 till Svineri. Efter det hade vi en lite bättre period men den förstördes av att domaren nu visade ut Andreas för att han stod för nära vid inspark, löjligt. De fortsatte att ösa på med skott och till sist fick de utdelning efter fint spel kunde de skjuta in reduceringen, otagbart för Edvin. Vi stack upp i diverse kontingar, jag, Tomas W, Theo och Kristian hade alla farliga kontringsräder efter långa utkast från Edvin. Edvin gjorde också en matchavgörande, mycket snygg parad på ett hårt skott vid en stolpen i slutet av matchen. Vi höll undan och kunde inkassera andra raka vinsten!