Monday, August 20, 2012

0-0 mot Allt Väl FC

Oavgjort igen mot Allt Väl FC, denna gång ännu målsnålare än sist, 0-0. Hur gick det till då? Jo, för det första så ställde vi upp med följande lag:

Mål: Andreas Z/ Peter B
Backlinje: Olle och Calle
Mittfält/Anfall: Axel, Niklas, Noak, Andreas J + Andreas Z/ Peter B

Matchen drog igång och vi gav och tog, dock fick vi ett ganska bra grepp i början av första halvlek. Matchbilden satte sig i princip direkt och ändrades aldrig riktigt. De låg ganska lågt ner med minst 2-3 man, ofta fler, sen lyfte de långt upp mot anfall/yttrar och i 18 fall av 20 så plockade Olle och Calle bort bollarna, någon enstaka gång blev det till en halvchans men det dröjde länge innan de hade ens ett skott mot mål. Vi försökte spela oss upp i större utsträckning men många anfall slutade i insparkar på offensiv planhalva som vi inte lyckades förvalta då vi lyfte in i straffområdet. Ibland fick vi till fina kombinationer back-mitt-kant och sen inspel men det var inte så många gånger. Andreas J hade en vass attack då han slickade kortlinjen ala Kurre Hamrin och försökte en fräckis men deras målis avvärjde. Jag hade en frispark i bra läge som dock gick i muren, dock med liten marginal, jag borde kanske lagt upp en Brolinare för Andreas J. De fick sin vassaste chans i matchen i slutet av första då de lyfte långt och anfallaren gick upp och nickskarvade i ribban, skönt att den inte gick in.

Vi började andra bra då Axel två gånger kom loss på vänsterkanten efter pass från mig och sånär nådde Andreas Z som kom stormande på bortre stolpen. Sedan föll matchen in i gängse mönster och inte mycket hände. De hade en bra period i mitten av andra då de pressade oss men skapade få riktiga målchanser, plus att Peter var trygg i mål. Det var mycket hårt spel, ibland fult och det blev gruff när deras spelare gav Olle en meningslös eftersläng, det löste sig dock fort. Men vi kunde också glädja oss åt några sköna tacklingar/manglingar vi fick in på de kaxiga pojkspolingarna i Allt Väl FC, kanske matchens största glädjeämne som vi pratade om efteråt. Vi fick till lite halvchanser i slutet men inget som var nära att spräcka nollan.

Matchen slutade 0-0 och det var tämligen rättvist även om vi i Svineri var rörande eniga om att vi var det bättre laget. Vi skapade mest och spelade bäst även om vi kunde varit vassare idag, det lilla extra saknades. Vi spelade dock blytungt försvar och markerade bra över hela planen. Deras starkaste sida var också helt klart försvaret som var svårforcerat.
Sist men inte minst har vi värvat Calle som stod för en mycket stark insats i försvaret och direkt kändes som en klockren Svineri-spelare, välkommen i laget!


Skytteliga:

4 mål: Axel och Andreas J
3 mål: Noak
1 mål: Peter och Niklas

Assistliga:
2 ass: Noak, Martin och Olle
1 ass: Theo, Johan och Niklas

Nollor:

2 st: Edvin
1 st: Andreas Z och Peter B

Utvisningar

1: Theo

Nästa vecka serieledarna, vi kör för att hålla våran obesegrade svit!

/Noak

No comments: