Monday, August 13, 2012

Svineri -Stockholm Finest 2-2

Målvakt: Edvin

Backar: Andreas z, Kristian (Andreas brorsa), Seba (Axels kompis)

Mittfält: Axel, Niklas, Andreas

Anfall: Martin


En tuff match var det som väntade oss i nystarten av serien. Senast vi mötte Stockholm Finest var i premiären i våras och då fick vi stryk med 3-0 i en ganska ensidig historia. Uppslutningen var inte den bästa då semestern knappt är avslutad så vi fick ta in några reserver, Kristian Jeppsson, Seba och Martin.

I inledningen hade vi lite problem med uppspelen och hamnade ofta i tidsnöd när vi hade bollen. Dom stressade oss högt och spelade väldigt fysiskt, på gränsen till fult. Trots de problem vi hade så stod vi upp bra och spelet böljade fram och tillbaka. Båda lagen fick till några skott utifrån som inte resulterade i något. 0-1 kändes därför lite snopet. Deras anfallare fick lite utrymme och utnyttjade det genom att skjuta ett hårt skott strax utanför straffområdet som Edvin var chanslös på. I pausen var ändå stämningen positiv. Vi mötte ett bra lag men kändes oss inte underlägsna och positionsspelet funkade oväntat bra med så många nya spelare. Vi kom överens att försöka slå lite mer långbollar för att komma förbi den höga press de satte på oss.

Andra halvlek satte igång och vårt spel blev bättre och bättre. Man märkte också att våra motståndare började bli lite trötta då de saknade avbytare. Efter ett par minuter så kom så målet som måste gå in på topp 5 snyggaste i Svineri Måndags anrika historia. Edvin måttade en långboll mot Martin som snyggt nickade den vidare mot Andreas J. Andreas, som hade deras hetsigaste försvarare i ryggen, lät bollen studsa en gång och nickade den sedan med sig för att avsluta med en iskall halvvolley otagbart för målvakten. Frågan är om inte Andreas smygtränat teknik under sommaruppehållet för den bollkontroll och kyla han visade upp ser man knappt i allsvenskan. Efter detta drömmål så hade vi ett gäng bra chanser men kunde inte få till det i avslutningarna. De drabbades också av en utvisning efter att en av deras spelare oförklarligt nog tog bollen med handen på mitten av plan. 2-1 kändes således ytterst rättvist och tillkom genom ett växelspel mellan Martin och den så hete Andreas som på Martins pass kyligt krutade in bollen i målvaktens högra hörn med vänstern. Frustration kunde nu skönjas hos Finest som klagade på alltifrån att elljuset inte funkade till att vi hade köpt domaren! Dom hade en del ströchanser men med bra försvarsspel och stabilt målvaktsspel från Edvin kändes det som att vi kontrollerade matchen ganska bra. Men så missade vi återigen lite i markeringen tyvärr och en av deras skickliga spelare kunde göra ett nästan identiskt mål som vid 0-1. Vårt momentum försvann lite och trots en till utvisning för dem efter en ful tackling på Axel så kunde vi inte peta in ett vinnarmål. Värt att nämna är Andreas Z:s lysande kroppstackling på deras störste spelare mot slutet som avvärjde ett potentiellt baklängesmål. Att stå upp mot deras fysiska spel var en nyckel i matchen och där visade Andreas verkligen vart skåpet skulle stå. Matchen slutade således med en pinne för vartdera laget.

Sammanfattningsvis kan man ändå konstatera att vi gjorde en väldigt bra match och stor eloge går till Seba, Kristian och Martin för deras strålande inhopp. Stockholm Finest har som sagt spöat oss förr och ligger tvåa i tabellen så att vi får till ett oavgjort resultat med mersmak mot dem måste ses som ett positivt tecken som vi ska ta med oss i resten av höstens matcher. Nästa vecka väntar ännu en tuff match mot Allt Väl FC!


Skytteliga:

4 mål: Axel och Andreas J
3 mål: Noak
1 mål: Peter och Niklas

Assistliga:
2 ass: Noak, Martin och Olle
1 ass: Theo, Johan och Niklas

Nollor:

2 st: Edvin

Utvisningar

1: Theo

/Niklas

1 comment:

Anonymous said...

Bra referat!
/Ed