Wednesday, May 30, 2007

Ni vet hur det gick...

Förlust 1-2 mot BK Boys trots ledning fram tills det var tre minuter kvar. Vad hände? Vi mötte det absolut tuffaste motståndet hittills, en jämn match utan särskilt mycket chanser i första halvlek. Dock hade vi en straff som Martin sköt, men målvakten räddade samt en tungt skott från David som tog på en försvarare och ut. I början av andra halvlek tog vi ett litet grepp om matchen och jag hade en nick i ribbans underkant innan jag lyckades klämma in ett långskott med hjälp av en tursam studs. 1-0 till Svineri och allt var som vanligt. Tyvärr blev vi passiva och föll långt tillbaka i planen och BK Boys radade upp chanser. Men de hade förbaskat svårt att sätt den samtidigt som vi spelade ett kompakt försvarsspel. Men... när det är tre minuter kvar får dom hörna, och domaren blåser straff för ruff i straffområdet. Jag tror det är mitt fel eftersom jag gett jättebiffen en ganska rejäl knuff men det visar sig att det är en oförstående Calle som är syndaren. En mycket märklig straff att blåsa för i det läget. Men det är straff, skytten stegar fram och skjuter och Edvin räddar! Dock är det inte bättre än att domaren inte har blåst, straffen ska läggas om. Återigen stegar skytten upp, väntar ett, i sammanhanget, ganska bra tag, och skjuter igen, mål! Bra straff men, domaren har fortfarande inte inte blåst! Edvin blir knäckt, straffskytten blir knäckt, domaren blir grinig, straffskytten är hörselskadad, straffen måste läggas om igen. Mål igen, antiklimax.
Givetvis vill vi vinna och satsar, konstigt nog, i någon sorts kollektiv förnuftskollaps, allt på ett kort och anfaller med hela laget efter avspark. Vi får upp bollen, David får på en nick i farligt läge, men när vi oturligt tappar bollen har vi öppnat oss bakåt. Dom blixtkontrar och lyckas trycka in 2-1, ännu mera antiklimax.
Matchen är slut.
Det vi kan lära oss som tidigare har påpekats är att uppspelen måste bli bättre, vi måste röra oss mer i uppspelsfasen, alla måste röra sig.
Sen ska vi inte bjuda på ett så öppet kontringsläge när det är 1-1, det var onödigt men det var nog ingen som tänkte så långt. Avbytarna, målis och alla andra måste hjälpas åt att skrika hem någon vid såna tillfällen. Plus att mittfältarna också hålla ett öga på försvarspositionerna.
Sen måste vi komma ihåg att byta, om man inte är jättetrött måste man ändå byta ibland, av solidariska skäl och för att få ut så mycket energi som möjligt ur alla.
Det här var helt klart den mest lärorika matchen hittills, det som funkar ok mot sämre lag blottas som svagheter mot lite bättre.