Tuesday, October 12, 2010

2-4 trots ledning i avslutningsmatchen

Inför sista matchen fick vi reda på från domaren att vi hade något att spela för, Tjalala hade lämnat WO så näst sista platsen stod på spel. Till slut efter att ett tag bara varit sex man blev vi till slut 10 sedan Lasse tackat nej innan matchstart då han inte vill riskera att slå upp sin skada och följde matchen från sidlinjen.

I mål: Andreas/Andreas (Edvin fick tyvärr lämna återbud för skada)

Backlinje: Noak, Tomas och Jonas
Mittfält/Anfall: Kristian, Johan, Anders, Daniel, Andreas/Andreas, Andreas kompis (förlåt jag har glömt namnet)

Vi drog igång matchen bra med aggressivt spel i försvaret och ett hyfsat vårdat passningsspel. Det märktes att Rönninge trots allt låg högt upp i tabellen, de hade några duktiga spelare, men vi matchade dom väl. På en kontringsattack fick jag bollen i mitten, drev upp en bit och tog skott strax utanför straffområdet, bollen gick mellan benen på deras försvarare och studsade till Anders som löpt med upp som behärskat la in bollen i målvaktens vänstra hörn, 1-0 till Svineri! Det var länge sen vi fick en så bra start på en match och vi fortsatte spela bra stärkta av målet. Bara 5 minuter efter första målet skapade vi ett anfall som stoppades upp på sista passen men både Andreas och Daniel gick dit och vann bollen tillbaka och Daniel tryckte upp bollen i nättaket, 2-0. Nästan för bra för att vara sant med tanke på vår motiga säsong. Trots att vi fortsatte i samma stil lyckades de reducera innan halvleken var över, på en kontring fick deras anfallare bollen till höger i straffområdet, han spelade på ett tillslag snett inåt bakåt där deras mittfältare mötte med ett direktskott i Andreas vänstra hörn, ett riktigt snyggt mål.

Det kändes ändå bra i paus, vi hade bra koll på dom i försvaret, de hade inte skapat många lägen, vi kämpade bra där framme också och skapade en del. Tyvärr fick de snabbt bränsle i början av andra halvlek då de fick ett enkelt mål, ett inlägg långt utifrån som studsade igenom hela försvaret och målvakt och rätt in i mål. Efter det böljade spelet en del fram och tillbaka men de tog succesivt över matchen. Vi bjöd på för stora ytor bakom våra mittfältare och de skapade en del farliga anfall. Vi tog oss också upp ibland, bästa läget hade Johan som var ensam med målvakten efter en öppnande passning från mig, dock gick skottet över. Anders fick också till ett hyfsat skott efter passning från Johan som tippades ut av deras målvakt. Tyvärr bjöd vi dem på två mål till då vi spelade direkt till deras rättvända anfallare efter utspark, de utnyttjade två av lägena och gick ifrån till 4-2. Vi fortsatte försöka men i slutet av matchen var det inget snack om saken, vi var ett slaget lag. Den här matchen saknade vi verkligen Edvin i målet, hade vi haft honom hade vi mycket väl kunnat vinna. Stundtals blev det lite rörigt efter bytena då folk inte visste sina positioner och därför inte kunde hålla markeringar.
Trots alla förluster och sistaplatsen en rolig säsong med ett härligt lag som tyvärr drabbades av rejäl motvind, måltorka och skador.