Monday, January 23, 2012

JAAAAA! 4-2 mot Estudiantes

Bra uppslutning till fredagens match med 10 spelare:

I mål: Edvin
Backar: Tomas, Andreas Z, Alex, Axel, Noak
Anfall: Theo, Andreas J, Niklas, Johan

Matchen rivstartade i högt tempo, tyvärr var det Estudiantes (i himmelsblå tröjor) som började bäst. De hade också många avbytare och rullade runt och sprang på bra. Matchen var dock jämn och vi bytte chanser även om det inte skapades något jättefarligt innan 1-0 målet. Då gjorde vi om ett försvarsmisstag då hela laget gick upp i anfall och sista man tappade bollen och de kom 3 mot Edvin i en kontring och 1-0 var ett faktum. 2-0 kom strax därefter då deras anfallare fick på ett drömskott en bit utanför straffområdet som satte sig i nedre högra hörnet. 0-2 var en tung start men vi jobbade vidare och tog över spelet en aning. I slutet av första halvlek fick vi in en välförtjänt kvittering då Johan fick bollen till långt nere till vänster och tog sig förbi en försvarare och lyfte bollen över deras målvakt, snyggt!

Vi hade ändå ganska gott hopp i halvtid då vi var på gång och spelade riktigt bra, även om motståndet var bra och vi var i underläge. I början av andra fick de en tidig utvisning då Andreas blev sparkad bakifrån i skottögonblicket. Vi förvaltade överläget bra och pressade på med mycket skott vilket till sist gav utdelning då jag tåfjuttade in 2-2 hårt i hörnet efter lite flipper. Sen stod matchen och vägde men vi kändes starkare och starkare och spelade vårt bästa spel hittills för säsongen. Axel satte ledningsmålet då han vann bollen och trocklade sig igenom försvaret och skottade in en behärskad tåfjutt. De fick en spelare till utvisad då två stycken gemensamt manglat Niklas utanför straffområdet. På efterföljande utvisning punkterade vi matchen då Johan hittade mig med en snabb frispark, jag trängde mig förbi försvararen och glidtacklade in 4-2 målet. Vi fortsatte skapa fina lägen, Andreas var mycket nära två gånger, Tomas hade ett fint läge, Theo hade läge mm, vi spelade bra i anfallet och lugnt och metodiskt i försvaret, dessutom kryddade Edvin detta med bland annat en fantastisk TV-räddning på ett tungt skott!

4-2 var en välförtjänt seger i säsongens match en så länge, alla spelade bra och kämpade och bytte med bra intervaller. Nästa match blir en ny kraftmätning mot Vapiano, sista matchen innan serien vänder.

Skytteliga:

8 mål: Noak
2 mål: John, Axel
1 mål: Johan W, Andreas J och Tomas

Assistliga:

2 ass: Noak & Andreas J
1 ass: Johan W, Niklas, Andreas Z, John och Theos kompis

Utvisningar:

2: Andreas Z
1: Noak

1 comment:

Axel said...

Grymt bra jobbat! Bästa laginsatsen!