Sunday, February 26, 2012

KUNG TOMAS! 4-1 till Svineri

Returmöte mot Pojkar blir män, sist blev det 3-3, ett resultat de var mest nöjda med, och vi hade skrapat ihop 8 spelare iallafall,

I mål: Peter (och Noak i 4 min)
Backar: John, Andreas, Tomas
Anfall: Axel, Noak, Petter och Niklas

Som vanligt växlade vi dock en del positioner. Vi började matchen bäst och det kändes som att vi borde ta hem segern ganska lätt, det var dock en aning övermodigt då vi slarvade en hel del i passningsspelet och drog på oss en del kontringar. Men vi var ändå tyngst och tog ledningen genom Petter som sköt in sin egen retur. Vi tappade dock lite efter det och de lyckades kvittera efter att Peter släppt en boll som gick in lågt vid vänster stolpe. Sen stod matchen och vägde och det var mera kamp än skönspel. Deras främsta kvalite var kämpaglöden, de pressade bra och sprang mycket. 1-1 i halvtid och vi var väl ganska missnöjda trots ett visst övertag.

Andra halvlek inleddes och vi spelade aningen bättre, fick på flera skott, en del missar men deras målvakt tvingades också till en del svettiga räddningar, han kastade sig mycket och framgångsrikt. De fick också en del lägen och kändes inte ofarliga, Peter gjorde en del bra ingripanden när det hettade till. Till sist bröts dock dödläget då jag bröt ett av deras anfall och vrickade fram den till Tomas som tog med sig bollen och öste över hela planen i furiöst tempo, ruschen avslutades med ett stenhårt skott lågt i vänstra hörnet, mycket snyggt, mycket viktigt. Kort efter det målet ökade Tomas på efter ännu ett tungt skott, framspelad av Andreas. Det var i det här läget Peter blev så uppeldad att han ropade ut: KUNG TOMAS! Andreas satte sedan spiken i kistan då han säkert placerade in 4-1 över målvakten, framspelad av Axel. Återigen drabbades båda lagen av utvisningar pga 5 m avstånds regeln, det blev i princip 3-3 under 2 min, något vi hanterade klart bäst. Jag bytte in i mål på slutet så Peter skulle få lite speltid ute på plan. Då drog de igång en riktig slutforcering och började bombardera vårt mål med skott, jag räddade några, en del gick utanför och två tog i stolpens insida. Vi tappade vårt spel helt men lyckades ändå hålla undan och vann klart med 4-1. Trots en del slarv en stark laginsats krönt av Tomas avgörande mål.

Skytteliga:

10 mål: Noak
4 mål: Andreas J
3 mål: Tomas och Petter
2 mål: John och Axel
1 mål: Peter och Johan W

Assistliga:

5 ass: Noak
3 ass: Andreas J
2 ass: Johan W
1 ass: Axel, Niklas, Andreas Z, John, Petter och Theos kompis

Utvisningar:

2: Andreas Z
1: John, Edvin, Noak & Axel

5 comments:

Edvin said...

Gött!

Tomas Wagner said...

Mitt livs bästa fotbollsminne! Glädjer fortfarande.

Daniel said...

Tog mig friheten att kolla lite ställen för inramning, vilken storlek tror du passar ditt livs bästa fotbollsminne :-)

Svineri MC said...

Härligt Tomas, hoppas du inte skadade dig så du kan upprepa bedriften på fredag!

Tomas Wagner said...

Daniel: 80x100 borde räcka fint!