Monday, May 21, 2012

Äntligen! 3-2 efter rafflande avslutning

Förutsättningarna inför den strålande majkvällens tidiga match var fina, vi ställde upp med en 9 man stark trupp:

Mål: Edvin Backlinje: John och Olle Mittfält: Andreas J, Axel, Niklas, Theo och Noak Anfall: Björn

De hade inga avbytare vilket vi vet kan bli tungt. Tyvärr sträckte sig Björn i kvällens första löpning och kunde tyvärr inte fortsätta spela. Istället varvade jag, Andreas och Niklas på topp. Motståndarna, Bromma Gliders (vilket jävla namn), började bäst och hade mest spel i en ganska svag inledning från båda sidor. Vi var dock inte lika borta som förra veckan och motståndet var heller inte lika starkt. De skapade en del chanser, farligast var ett rungande skott i ribban men fick inte hål på Edvin som spelade stabilt som vanligt. Vi hade också en del intentioner men kom inte riktigt igång. Då fick jag en halvchans då jag stötte in bollen i straffområdet efter pass från Theo och gick på avslut direkt från snäv vinkel på volley. Skottet blev magiskt och susade in i bortre hörnet. Målet tände oss och vi fick igång spelet och kunde kort därefter ta en tvåmålsledning. Axel passade mig i djupet som blev fri med målvakten som rusade ut, jag släppte tillbaka bollen till Axel som höll undan sin försvarare och placerade kallt in bollen i tomt mål, 2-0! Vi fick mer och mer kontroll över spelet då de bjöd på stora ytor där bak och inte heller hade någon bra strategi för att stänga våra uppspel. John och Olle kunde gång på gång transportera upp bollen högt i banan och släppa den vidare, kort eller långt, det funkade mycket bra.

I halvtid kändes det bra trots den svaga inledningen. Vi bestämde oss för att fortsätta spela samma spel och ligga aggressivt på dom i försvaret. Det fungerade inledningsvis mycket bra, vi hade full koll på deras anfall och fick flera farliga omställningslägen. Men inte förrän Olle slagit upp en lång boll som passerade både Niklas och deras försvarare och hamnade hos Andreas som vände i skottet och överraskade deras målvakt. 3-0 och grymt spelövertag, nästan för bra för att vara sant. Då drabbades vi av en mycket diskutabel utvisning då Theo enligt deras spelare tog med handen, domaren lystrade till det och tog fram det gula kortet, det blev startskottet till deras uppryckning. De flyttade upp spelet och började våga utmana och satte rejäl press på oss. Deras starka, kvickfotade center nätade två gånger och det blev rejäl nerv i de avslutande minuterna. Men Theo fick komma tillbaka och vi lyckades rida ut stormen. Det sista som hände var dock att en inspark från sidan seglade in i vårt mål, de firade men bollen rörde ingen och domaren tog ett riktigt beslut då han dömde bort målet.

Säsongens första seger, härligt! Bromma Gliders var inget oävet motstånd även om de behövde ett numerärt överläge för att överlista Edvin. Vi gjorde en bra match över hela banan även om vi kan ännu bättre, framförallt i anfallsspelet tycker jag. Men, härlig match ändå såklart.

Skytteliga:

2 mål: Noak
1 mål: Andreas J och Axel

Assistliga:

1 ass: Theo, Olle och Noak

Utvisningar:

1: Theo

Hoppas på ny seger på måndag!

/Noak

No comments: