Tuesday, May 19, 2009

4-0 efter stark insats av SVINERI MÅNDAG

Några timmar innan gårdagens match såg det ut som att vi kanske skulle bli ca 10 man i truppen. Pierre ringde och avanmälde sig och efter det kom avhoppen på löpande band. Olyckligt för oss fick 2 lirare till förhinder och plötsligt var vi bara 7. Jag fick ringa Pierre igen som sagt att han var med om vi blev för få. Kort före matchstart fick vi ytterligare ett återbud och var bara 5 st när matchen skulle börja så vi panikvärvade en back från BK Boys. Peter joggade in på plan ungefär till matchstart så vi blev 7 och David kom en bit in i första halvlek. Till sist blev vi alltså 8 men det var på håret. Jag vet att alla helst velat vara med och lira och hade sina skäl att inte komma men det är bara en påminnelse att det är viktigt att så fort som möjligt meddela mig om man måste lämna återbud om man har tackat ja och att det är bra att komma i tid till matchstart (jag vet att ni hade skäl till det också). Vi hade ju maximalt oflyt med återbud den här veckan också och det löste ju sig iallfall.

Matchen mot serieledande Räksmugglarna drog iallfall igång med följande uppställning:

I mål: Edvin
Backar: Pierre och Mattias
Mittfält: Calle, Noak & Anders
Anfall: Peter

Vi tog sakta men säkert kommando i matchen, vi var bättre på det mesta, hade mera av spelet och passade runt ganska bra medans Räksmugglarna spelade med ett lågt försvar och satsade på långbollar. Vi var också aggressivare och vann de flesta närkamper, både i försvar och anfall. Vi vaskade fram en del målchanser men i första halvlek var det stundtals svårt att lirka upp deras låga försvar. Bästa chansen hade Peter som sköt ett skott i stolpen.
I halvtid konstaterade vi att det bara var att fortsätta att spela som vi gjort så skulle chanserna komma. Vi tog över mer och mer ju längre halvleken led men målen väntade på sig, jag nickade en boll precis ovanför ribban, en i ribban och sköt ett skott i stolpen plus flera ytterligare heta målchanser och en svettig räddning av Edvin vid ena stolpen innan vi kunde spräcka nollan. Det var inlånet från Boys Mattias som slog in ett inlägg som Calle, enligt egen utsago, nuddade med tre hårstrån och bollen in i mål! Tre hårstrån räcker för sekretaritet så Calle får målet. Det var inget vackert mål men ett viktigt mål.
Kort därefter kom matchens prestation. Räksmugglarna fick en frispark några meter utanför straffområdet och deras skytt fick på en mäktig träff, Edvin låg som ett streck i luften och enhandsboxade ut bollen mot sidlinjen, en perfekt räddning, mycket snyggt! Efter det kom matchavgörande 2-0, ett självmål som kom efter att Calle varit inne och stressat i straffområdet. Räksmugglarnas sista chans kom på en frispark ännu närmare straffområdet efter att en av deras spelare fallit i närkamp med Pierre, de ville ha straff, Pierre tyckte inte att det var frispark, Edvin sa att han hade blåst straff... Vår trevliga och duktiga domare valde mellanvägen och blåste frispark. Den här gången missade dock deras frisparksskytt målramen med några meter.
Efter det försökte räksmugglarna flytta upp spelet men istället för att skapa några chanser öppnade de sig bakåt och vi kom i kontring efter kontring. Pierre skottade in 3-0 och jag skyfflade in 4-0 och vi hade kunnat göra fler, Räksmugglarna var ett slaget lag på slutet.
Efteråt var vi ense om att det var vår bästa match för säsongen, vi var bra både framåt och bakåt hela matchen, vi spelade aggressivt och stressade våra motståndare både i försvar och anfall och spelade med ett lugnt och klokt passningsspel. En stark insats av oss helt enkelt! Nu är vi topp två i serien, om vi ligger etta eller tvåa beror på hur Syldaviens match slutade, något Korpen inte annonserat än.

Skytteliga:

4 mål: Pierre
3 mål: Lundis
2 mål: Noak & Calle
1 mål: David, Martin & Peter

Nollor:

1: Edvin

Nästa vecka möter vi Sthlm Finest 19.30 i Älvsjö som vanligt. Inför den här gången låg de sist i tabellen men av resultaten att döma är lagen i serien mycket jämna, ingen underskatting alltså! Inbjudan kommer i veckan, hoppas ni kan vara med!

/Noak

2 comments:

Anders said...

Tjoho Serieledning, Syldavierna åkte på smörj!

lundis said...

Fin seger grabbar! Serieledning och flest gjorda mål dessutom. Härligt!

Verkar vara en jämn serie. Alla slår alla så det gäller att vara på topp i samtliga matcher.

Nästa match möter vi Sthlms Finest och det var just det laget som spöade Syldavien (med 2-1). Sthlms Finest har i övrigt två uddamålsförluster och en oavgjord. Tighta macther med andra ord.