Tuesday, May 12, 2009

Fortfarande obesegrade!

Efter 3-3 mot I en Äppelmelodi, en match som vi mycket väl kunnat vinna, var nära att förlora men som till sist alltså slutade oavgjort.
Trots 10 föranmälda spelare fick vi på håret ihop fullt lag till avspark. Att spela redan 18.00 är alltid vanskligt, svårt att hinna för många som jobbar. Från start ställde vi upp med:

I mål: Edvin
Backar: Lundis och Pierre
Mitt: Harald, Noak & Anders
Anfall: Calle

Martin kom ganska snart och Peter anslöt i andra halvlek. David kom aldrig, vad hände med dig? Äppelmelodi hade 3-4 avbytare, trots det drog de aldrig upp tempot, snarare var det vi som gjorde det fast inte förrens i andra halvlek, det var synd för det tjänade vi på.
Matchen drog igång och stod och vägde tills de fick en gratischans efter en misslyckad utspark som deras forward förvaltade snyggt. 1-0 till dom, snöpligt. Ännu snöpligare blev det när en av deras spelare kom ensam mot Lundis i en kontring, han stannade upp lite, Lundis avvaktade, Edvin hade gått ut en bit, han drog på en tåpaj som snyggt seglade över Edvin in i mål från långt avstånd, lite turligt.
Vi reducerade ganska snabbt genom Lundis som snyggt drog upp den i nättaket från nästan ingen vinkel alls, var det tänkt som ett skott på mål? Vi gick alltså till halvtidsvila med 1-2 i baken efter ganska dåligt spel.
I andra halvlek drog vi upp tempot lite, kontrollerade bollen, stressade dom och tog över matchen bit för bit. Pierre och Lundis flyttades också upp från backlinjen där vi växlade positioner i andra halvlek, mest spelade Harald och jag.
Lundis kvitterade på nick efter hörna, ett snyggt mål! Efter ytterligare ett inspel i mitten drog Pierre på på volley rätt upp i krysset, mycket vackert, och vi hade en ledning som det kändes som att vi skulle hålla då de inte skapat mycket i andra halvlek.
Men, snöpligast hittills, drog de upp en långboll mot löpande spelare i vårt straffområde, Harald hann först på bollen men fick sneträff och bollen seglade över Edvin, precis under ribban in i mål. Deras tredje turmål!
Efter det hade vi inte mycket tid på oss att återta ledningen, domaren blåste av matchen precis när Anders höll på att få kontroll på bollen i motståndarnas straffområde, lite märkligt. Vi var det bättre laget, jag tycker alla kämpade på bra, men som vanligt kom vi inte riktigt igång förrens andra halvlek. Den här gången räckte det till oavgjort.

3 mål: Pierre & Lundis
1 mål: David, Martin, Noak, Calle & Peter

Nästa vecka möter vi Räksmugglarna 19.30. De har gått bra i serien hittills, ligger etta på 8 poäng med en match mer spelad än oss och Syldavien på 7 poäng. De kryssade igår mot Chang (1-1) som vi ju vann emot så de är knappast oslagbara. Hoppas ni kan vara med och ta oss upp i serieledning nästa måndag, inbjudan kommer i veckan (i bättre tid den här gången),