Tuesday, May 26, 2009

0-2 i första förlusten

Årets första förlust kom första gången (kanske i lagets historia? åtminstone i år) vi var hela laget. I praktiken blev vi 11 som konkurrerade om platserna eftersom Harald glömt benskydd och han och Peter spelade en halvlek var med (schyssta) Peters benskydd. Vi ställde upp med:

I mål: Edvin
Backar: Adam, Fredrik och David
Mittfält/Anfall: Calle, Noak, Lundis, Pierre, Martin, Harald, Peter & Anders

Våra motståndare Sthlm Finest var också ca 10 st så det blev ett ganska högt tempo i matchen, något som framförallt gynnade dom. Det var årets hitills varmaste match i bländande solsken och väldigt mycket damm. Första halvlek var förhållandevis jämn, vår bästa chans var när Peter skarvade en långboll med huvet förbi målvakten till Calle som dock sköt på täckande back som hade följt med i markeringen. Bollen var riktigt sumpig och många skott flög långt över.
Andra halvlek fortsatte i ungefär samma tempo, möjligen tog de ett litet grepp om matchen. De fick utdelning efter att bollen studsat deras väg i straffområdet och en av deras spelare snyggt nickade in bollen i ena hörnet, chanslöst för Edvin. Både jag och Calle var självkritiska att vi missade att springa hem och markera målgöraren, iallafall jag stod och väntade på bollen istället för att ta markering. Deras andra mål kom efter ett missförstånd i försvaret där Adams brytning blev till en passning till deras anfallare som enkelt kunde slå in bollen då Edvin rusat ut för att ta den och målet var öppet, snöpligt mål.
Efter det tycker jag vi la in en växel till och lyckades skapa lite tryck mot deras mål, bl.a. hade vi flera farliga hörnor där David, Pierre och Martin hade bra lägen, men idag hade vi stolpe ut och inga avslut satt riktigt där dom skulle. När vi flyttade upp öppnade vi oss för kontringar och de skapade också några vassa chanser på slutet men några mer mål blev det inte.
Sammantaget tycker jag vi kämpade på bra och spelade ganska välorganiserat, dock fick vi aldrig riktigt igång passningsspelet och många hade problem med att bollen studsade så förbannat på den ojämna planen, värre än vanligt. Vi släppte in mål på ungefär samma sätt som mot Äppelmelodi-laget, förra gången vi tappade poäng, på misstag och lite slumpsituationer. Den här gången lyckades vi dock inte komma igen och göra några mål själva och blev nollade för första gången den här säsongen. Dom gjorde det också bra, dom var heta och sprang mycket både i försvar och anfall och vann inte oförtjänt. Serien är jämn, vi ligger på tredje plats med lika många poäng som Syldavien, i topp ligger Soporna som bara vi har slagit.


Soporna 5 4 0 1 13 - 7 12
Syldavien 5 3 1 1 17 - 4 10
----------------------------------------------------------------------
Svineri Måndag 5 3 1 1 15 - 11 10
Räksmugglarna 5 2 2 1 11 - 9 8
Stockholm Finest 5 2 1 2 7 - 6 7
BK Boys 6 2 0 4 3 - 14 6
Hönsängen IF 5 1 2 2 10 - 11 5
----------------------------------------------------------------------
Chang 6 1 2 3 7 - 15 5
I en äppelmelodi 6 0 3 3 9 - 15 3

Skytteliga:

4 mål: Pierre
3 mål: Lundis
2 mål: Noak & Calle
1 mål: David, Martin & Peter

Nollor:

1: Edvin

Nästa vecka möter vi våra toppkonkurrenter Syldavien 20.15 i Älvsjö. Då är det nya tag som gäller! Dom har mörkröda tröjor så för säkerhets skull tycker jag alla ska ta med sig en vit tröja (de är hemmalag) om våra tröjor är för lika.

Sen har vi fått inbjudan till två cuper, tycker ni vi ska vara med i dom?

Strandfotbollscupen

Lördagen den 13 juni kommer Rio till Stockholm, då det är premiär för strandfotboll på Gärdets Sportfält!
Vi spelar barfotafotboll på sand och varje lag har 5 spelare på plan.

Välj mellan Dam- eller herrklassen.

Fotbollen spelas med små mål på en liten strandplan. Varje lag har varsin målvakt och 4 utespelare. Antal avbytare är obegränsat.

Anmälningsavgiften är endast 500kronor som betalas på faktura.
Domararvode betalas på plats till domaren.
Anmäl er senast måndagen den 1 juni (observera att platserna kan ta slut tidigare).
Kontakta Joakim Lublin på telefon 073-641 60 12, eller e-post: Joakim@Lublinsport.se


Se Brazil lira strandfotboll i VM:
http://www.youtube.com/watch?v=g8e7VayczC4&feature=related

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sommarcupen på konstgräs

Snart är det dags för konstgräscup!

Ladda om efter sommarlovet med Sommarcupen på konstgräs söndagen 16 augusti på Östermalms idrottsplats splitternya konstgräs.

Dam och herrklasser!

Turneringen spelas mellan klockan 10.00 -14.00 och som vanligt så får alla lag spela många matcher.

Anmälningsavgift är 1095kr som betalas på faktura.
Domararvode betalas på plats till domaren (ca 200 kr).
Sista anmälan: 13 juni (eller tidigare om platserna blir uppfyllda).
Kontakta Joakim Lublin på telefon 073-641 60 12, eller maila: Joakim@Lublinsport.se

1 comment:

Edvin said...

Jag är nog inte så sugen på cup, särskilt inte barfotavarianten. Mycket att göra...