Thursday, June 4, 2009

0 - 0, andra raka mållösa matchen

I toppmötet mot Syldavien, tvåa i serien, en placering före oss pga bättre målskillnad (de har imponerande 17-4) ställde vi upp med följande spelare:

I mål: Edvin
Backlinje: Harald och David
Mittfält/anfall: Martin, Pierre, Anders, Noak, Lundis, Peter

Matchen spelades på dammigt, upplöjt grus precis som förra veckan. Eftersom Lundis hade med sig sin boll var det lite bättre kvalite på den än förra veckan tills de bytte till sin, lite mjukare, boll efter att någon tjongat iväg våran och inte ville byta tillbaka. Om de trodde att de gynnades av en sämre boll kan man se det som smickrande. I första halvlek var vi iallfall bättre, det var ganska jämnt men det var bara vi som skapade chanser. Vi spelade ett lite mer aggressivt spel med press högre upp och lyckades stressa dom till en del misstag, det var framförallt så vi fick lägen och på fasta situationer som vi återigen var starka på. David hade en nick efter hörna, jag hade ett bra skottläge, Martin, Lundis och Anders hade alla chanser. Men Pierre hade den bästa chansen då han missade ett mycket bra läge vid ena stolpen precis innan halvtid.
I andra halvlek hade de lärt sig läxan en aning och spelade mera aggressivt och markerade bättre och spelet jämnade ut sig och det blev ännu mindre farliga målchanser. En av deras spelare blev skitsur för en tackling han fick av Lundis och satsade sen på att ge igen på alla och klaga på domaren så fort han fick chansen. bl.a. det gjorde att det blev ännu tuffare spel än tidigare. Deras farligaste chans kom då domaren blåste indirekt frispark pga hemåtpass efter en rensning från Harald, ett mycket tveksamt domslut av en annars bra domare. Vi ställde upp hela laget som mur och de lyckades inte skjuta igenom den men ropade högljutt på hands (något de gjorde så ofta att de fick en tillsägelse från domaren). De fick även några hörnor på slutet, annars hade de inte många chanser. Vi hade några skott mot mål i andra men de flesta flög långt utanför. Inget av lagen lyckades göra några mål och de två målgladaste lagen i serien spelade alltså 0-0.
Framförallt kan vi berömma oss själva för att ha spelat ett bra försvarsspel, vi hjälps åt och idag gjorde vi inga ödesdigra misstag. I anfallsspelet blev det precis som förra matchen lite statiskt, vi kan bättre, måste löpa lite mer och kanske utmana oftare.

Skytteliga:

4 mål: Pierre
3 mål: Lundis
2 mål: Noak & Calle
1 mål: David, Martin & Peter

Nollor:

2: Edvin

Soporna 6 4 1 1 14 - 8 13
Syldavien 6 3 2 1 17 - 4 11
----------------------------------------------------------------------
Svineri Måndag 6 3 2 1 15 - 11 11
Räksmugglarna 6 2 3 1 12 - 10 9
Hönsängen IF 6 2 2 2 11 - 11 8
Chang 7 2 2 3 9 - 16 8
Stockholm Finest 6 2 1 3 8 - 8 7
----------------------------------------------------------------------
BK Boys 7 2 0 5 3 - 15 6
I en äppelmelodi 6 0 3 3 9 - 15 3

Nästa vecka möter vi Hönsängen 18.00, ett mittenlag som förra veckan slog BK Boys med 1-0 (lite turligt såg det ut). Jag och Anders kan inte vara med, gå in på Bokat och anmäl er, om vi blir för få får vi plocka in någon utifrån. Hoppas ni andra kan få fart på målskyttet!

/Noak

No comments: