Sista måndagen för säsongen blev kall och mörk, som tur var trotsade 7 tappra spelare mörker och kyla och lamporna i Skarpnäck funkade också trots lite trubbel före match. Nämnas ska också att vi hade publik(!), Kristian, som ådragit sig en ny skada och gamle Svinerisupportern Johnni, härligt med support! De 7 var:

I mål: Edvin
Backlinje: Olle och Calle
Mittfält: Noak, Axel och Tomas
Anfall: John

LPM var 10 st så lite oro för kondisen hade vi före start. Matchen inleddes med ställningskrig, LPM försökte rycka åt sig initiativet genom hård markering och mycket spring, men inget lag fick till ett övertag. Vi framstod dock mer och mer som det mest spelskickliga laget, vi höll i bollen och började få till en del anfall efter ett tag. Dessutom var vårt försvar obevekligt, från John på topp till Olle och Calle där bak som inte släppte någon förbi. LPM lyckades alltså knappt avsluta något anfall medans vi ständigt fick till skott eller fick med oss hörnor eller insparkar. Det gav oss flyt och välbehövliga pauser. Nollan sprack efter att Axel och jag sågat oss igenom på mitten och Axel sköt ett lobbskott som överraskade målvakten och slank förbi, 1-0 välförtjänt. Målet gav oss ytterligare självförtroende och vi fortsatte att styra matchen. 2-0 kom då Calle signalerade en löpning, jag slog en snabb frispark över deras försvarare, Calle tog ner bollen med tåspetsen och tryckte in bollen. Dessutom hade John en farlig chans när han snodde bollen vid en utspark och sånär kunde runda deras målvakt och lägga in den.

I paus var det inte mycket att säga förutom att vi skulle hålla i vårt spel och försöka samla lite krafter vid spelavbrott. Konditionen blev aldrig någon akilleshäl då LPM aldrig lyckades driva upp tempot, vi höll i taktpinnen hela matchen, spelade runt och pressade dem när de erövrat bollen. Edvin fick göra en riktigt snygg räddning i början av andra halvlek då en av deras spelare tog sig igenom på vilja och avslutade med ett stenhårt skott mot krysset som Edvin motade. Annars kontrollerade vi dem förträffligt i andra halvlek. 2-0 stod sig, en riktigt väl genomförd match, kul avslutning!

Segern innebär att vi slutade på 5e plats, på samma poäng (22) som LPM och Allt Väl. Hade vi vunnit sista med 4 mål hade vi även passerat LPM, nu kan vi trösta oss med att vi var det bättre laget i sista mötet. Bromma Gliders, som vi spelade helt jämnt med (3-2 och 2-3) tog tredjeplatsen på 23 poäng och sedan skiljer det tre-fyra poäng upp till de två topplagen. En mycket jämn serie alltså och man bortser från de två lagen i botten (Kuben tog dock en oväntad seger mot Sthlm finest i sista omgången). Vi kan även glädja oss åt den sammanlagda poängligatoppen där jag vann mål+ass, assistligan och Andreas och Axel delar skytteligasegern! Noterbart är även att Edvin spelat flest matcher av alla spelare i serien, 12 av 14, och hållt nollan fyra gånger, alltså var tredje match, starkt facit!

1: Theo

Säsongens bottennapp är 0-7 mot Bröderna Brothers, det vägdes upp målmässigt av 7-0 mot Hattrick Sjunited men våra bästa matcher var nog mot LPM, Bromma Gliders (3-2) och Sthlm Finest (2-2).

Tack alla i Svineri för en härlig säsong!