Monday, September 28, 2009

Segertåget fortsätter! 5-0 mot Hönsängen

Fan, ibland är det alldeles särskilt kul att spela fotboll. Ikväll var en sån kväll. Sex spelare - Edvin, Anders, Andreas, Thomas, Martin och Calle - från Svineri Måndag hann hasta iväg från jobb, hem och hus för att ta sig i tid för drabbningen mot mitten/bottenlaget Hönsängen IF. När matchen drog igång var vi alltså bara sex på plan, och det numerära underläget fortsatte tyvärr de tio första minuterna. Men något spelmässigt underläge var det aldrig tal om. Vi spjärnade emot duktigt, spelade utan anfallare i en 3-2-uppställning, höll i bollen, passade runt, slöade ner spelet ordentligt och de trevliga lirarna i Hönsängen lät oss också göra det utan några större försök att driva upp tempot. Personligen stormtrivdes jag i mittback-mittmitt-positionen och tillsammans med backarna Thomas och Calle nickade vi bort de flesta till långbollar förklädda "anfallen". Innan vi blev fulltaliga lyckades vi, trots en man mindre på plan, göra matchens första mål. Minns inte exakt hur, men jag tror det var ett mittfältssamarbete mellan Andreas och Anders som Andreas dunkade in från visst avstånd, mycket stiligt.
Första halvleken var halv när David äntrade planen och kompletterade kvällens Svineri. David klättrade ner på högerbacksposition och Calle tog sig an anfallsansvaret, båda med den äran för övrigt. Spelet lunkade på i ett härligt slött tempo med några få tempoväxlingar där vi kom till några fina anfall och hörnor. Första halvleken slutade dock bara 1-0.

Andra halvlek började mycket fint med hög press från oss och bra markeringsspel från hela laget, rollfördelningen var tydlig och motståndarna kom liksom aldrig riktigt till. Det gjorde däremot Svineri. Ett inlägg från högerkanten (David?) förvirrade målvakten, Anders var mycket nära att komma åt bollen och stöta den i mål, men det var jag (Martin) som lyckades trycka in ett av Svineris fulaste mål ever. Efter 2-0 målet såg Hönsängen (SPOILER: Ordvits komma pronto) mycket riktigt ut som ett gäng rätt yra höns. Vi började dominera matchen mer och mer, spelade mycket fin boll med kombinationer i anfallsspelet utan att direkt komma till några fantastiska avslut. Plötsligt blir Anders (lätt) omkullvält i straffområdet och det omöjliga i Korpensammanhang hände: Domaren blåste straff! (Kan ha berott på en för kvällen ny och mer rakryggad domare för övrigt.) Anders gjorde vad en straffskytt ska, placerade lugnt in 3-0.

Här nånstans åker Andreas på en smäll också när Thomas från kort avstånd köttar upp en boll rakt på snoken, kranen whatever. Andreas "ser stjärnor" och går ut för att vila vid sidan allt medan jag skriker "KOM IGEN, IN OCH SPELA MED DIG!" som vore jag galen. Efter någon minut eller två lyds ordern och Svineri är återigen fulltaligt. Dominansen fortsätter och vi fortsätter också göra mål på ovanligt många av våra chanser. Andreas gör 4-0 men efter det rycker hönsen upp sig medan vi i klassisk Svinerianda börjar spela mer och mer offensivt ju tröttare vi blir och ju mer tiden går. Luften börjar lukta unket av reduceringsmål, men så plötsligt kliver istället Edvin fram och slår en finfin inspark till Calle, som med delikat precision och lätthet touchar in 5-0-målet precis i matchens slutskede. Det ska för alla mål tilläggas att målvakten var långt från den bästa i serien, och för kvällen dessutom lägligt skadad, men det förtar inte för en sekund vår insats ikväll. Vi spelade kompakt, markeringssäkert och avslappnad fotboll. Och då vet ni alla att vi är både svårslagna och en vinnarmaskin. Tack för ikväll och väl mött på måndag 18.45 då vi ska bocka av säsongens sista vinst mot gamla sköna BK Boys!