Wednesday, April 30, 2008

Uddamålsförlust!

I Noaks frånvaro tänkte undertecknad göra en utvikning om matchen mot Weekend Warriors. För det första kan det konstateras att detta förmodligen var en av de sämsta matcher som Svineri varit inblandat i. Weekend Warriors var riktigt sopiga, domaren var det sämsta man sett och vi var tyvärr ännu sämre. Första halvlek är ganska jämn och med relativt få målchanser. Vi får ett gyllene läge att ta ledningen när vi tilldöms straff för knuff i straffområdet. Pierres straff lyckas dock avvärjas av deras keeper. Vi lyckas dock ta ledningen i anfallet efter. Ett inlägg tas ned på bröstet av en av deras backar. Nedtagningen är dock inte hundraprocentig och undertecknad snor bollen, vänder och placerar in bollen med vänstran i det bortre hörnet. Ledningen står sig till halvtidsvilan. I halvlek konstaterar vi att vi bara inte kan förlora den här matchen om vi är lite mer alerta. Trots detta är det ett mycket lojt Svineri som sätter igång andra halvlek. Vi får inte till något eget spel och andra halvlek domineras av ideliga långbollar från båda lagen. I rättvisans namn ska sägas att Warriors skapade fler chanser än oss. När det återstår tio minuter är ställningen fortfarande 1-0 till oss och det känns som att vi kanske kan vinna den här matchen trots uselt spel. Inom loppet av två minuter lyckas dock Warriors trycka in två bollar. Det första touchar olyckligt på Pierre och går i en båge snett över Edvin. Det andra målet kommer efter trassel i vårt straffområde där bollen till slut sitter i Edvins ena hörn. I slutet av matchen blir det grinigt med lite knuffande som följd. Detta beror mest på att domaren inte lyckades hålla matchen under kontroll (brukar inte klaga på domaren, men den här killen kan aldrig ens ha sett omslaget på regelboken) + att deras sena tacklingar och småfula spel blev lite för skaderiskfyllt. David markerade mot ett överfall där deras kille tacklar med dobbarna före och sen blev det lite groll. Vad gäller målchanser så lyckas vi aldrig skapa något riktigt farligt kvitteringsläge och när matchen blåses av står Warriors som segrare med 2-1. Surt, men om vi kommer upp till normal klass tar vi revansch i höstomgången.